Pilaf de orez cu spanac
O reteta inspirata din gastronomia greceasca, pe care nu vei regreta ca ai incercat-o.
O reteta inspirata din gastronomia greceasca, pe care nu vei regreta ca ai incercat-o.Ingrediente si cantitati:
1/2 cana ulei de masline
2 cepe rosii mari, tocate marunt
2 catei de usturoi, taiati fin
1 cana orez basmati
450 g (aproximativ 8 cani) spanac proaspat, bine curatat si rupt cu mana
sare si piper, dupa gust
1 cana marar, proaspat tocat
nucsoara proaspat macinata
zeama de la o lamaie
100-120 g branza feta
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita de dimensiuni mari, incalzeste 1/4 cana cu ulei de masline si caleste ceapa si usturoiul, pe foc mediu spre mic, timp de 10-12 minute sau pana cand ceapa se inmoaie. Adauga orezul si amesteca inca 1-2 minute.
2. Adauga spanacul in etape (cate 2 cani o data), apasandu-l si uniformizandu-l dupa fiecare adaugare - asteapta cateva minute, pentru ca spanacul sa se inmoaie si sa scada in volum, astfel incat sa incapa in vas. Sareaza mancarea.
3. Adauga o cana cu apa. Acopera vasul cu un capac si lasa mancarea sa fiarba timp de 40 de minute, amestecand ocazional si adaugand mai multa apa, daca este necesar, pentru a mentine compozitia moale. Adauga mararul tocat, nucsoara macinata si lasa totul la fiert pentru inca 20 de minute sau pana cand lichidul s-a absorbit complet si pilaful de orez cu spanac este fin si cremos. Adauga sare si piper, dupa gust, apoi adauga zeama de lamaie si uleiul de masline ramas (sau mai putin, in functie de necesitati).
4. Asaza mancarea pe un platou. Rade branza feta pe deasupra. Se serveste cald sau la temperatura camerei.
Se obtin 4 portii.