Deosebit de gustoasa, aceasta reteta de pizza se prepara usor si iti va "condimenta" ziua!
Ingrediente si cantitati:
Aluatul:
20 g drojdie sau un pliculet de drojdie uscata
1 ceasca de apa calduta
3 cesti cu faina
1/4 lingurita cu sare
2 linguri cu unt topit
Sosul:
1 lingura ulei de masline
1/2 ceasca ceapa taiata marunt
2 cesti cu pasta de tomate
o cana cu apa
1/2 lingurita cu zahar
1 lingurita cu sare
1/8 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita cu usturoi macinat
1/4 lingurita cu busuioc uscat
1/2 lingurita cu oregano
1/4 lingurita cu maghiran uscat
1/4 lingurita cu chimen macinat
1/4 lingurita cu pudra de chili
1/8 lingurita cu fulgi de ardei rosu
Presara:
Mozzarella
Rondele de salam uscat picant
Ciuperci taiate felii
Mod de preparare:
1. Intr-un vas mic, dizolva drojdia in apa calduta si las-o in vas timp de 10 minute.
2. Intr-un vas mai mare, amesteca faina, sarea si untul topit. Adauga drojdia dizolvata si faina "in ploaie". Framanta aluatul timp de 8 minute si adauga putin ulei. Dupa ce coca nu ti se mai lipeste de degete, acoper-o cu un tifon subtire sau cu folie transparenta si las-o sa creasca circa 45 de minute.
3. Incinge ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa, pe care o calesti usor, si apoi restul ingredientelor pentru sos, lasand totul sa fiarba circa 20 de minute.
4. Incinge cuptorul si, intre timp, presara pe blat mozzarella, salamul, ciupercile si porumbul, apoi adauga sosul. Pizza se tine la cuptor aproximativ 20 de minute. Pofta buna!