Pui italienesc (Parmigiana)
O specialitate de care te vei indragosti. Ingredientele sunt calculate pentru sase portii.
O specialitate de care te vei indragosti. Ingredientele sunt calculate pentru sase portii.Ingrediente:
un piept de pui mare, trei-patru gogosi de mozzarella, jumatate de cana de lapte, cateva linguri de pesmet, o cutie de rosii decojite in suc, din conserva (sau patru-cinci rosii mari), ulei, sare piper, verdeata - patrunjel, cimbru verde si putin busuioc pentru aroma specifica (daca nu iti place, il poti inlocui cu cateva fire de menta sau de tarhon proaspat), un catel-doi de usturoi, piper, sare.
Preparare:
- Taie pieptul de pui in fasiute, bucatele sau felii si pune-le in lapte. Cu mana sau cu o spumiera, aduna bucatelele de pui si tavaleste-le bine prin pesmet. Pune puiul la prajit, in ulei incins, cat sa se rumeneasca.
- Cateste in ulei, rosiile bucatele. Adauga sucul si usturoiul tocat fin. Adauga verdeturile, apoi potriveste de sare si piper. Pune jumatate din rosiile calite intr-un vas termorezistent. Asaza bucatele de pui rumenit, intr-un singur strat, peste sucul de rosii. Adauga felii de mozzarella, care sa acopere bine puiul si restul de suc de rosii.
- Da tava la cuptor (bine incins), pentru 15-20 de minute.
- Serveste fierbinte, simplu sau cu paste, orez ori salata.
Sfat Eva: Poti face minunatia aceasta folosind si carne de porc, dar si miel, exact la fel. La carnea de porc adauga in lapte o lingurita de iaurt. Laptele da gustul senzational, impreuna cu verdeturile combinate, pe care le poti asocia dupa placul tau!