Quiche cu morcovi si spanac
Reţete · Mancaruri / 29.09.2009

Este o nebunie gustoasa si colorata. Cantitatile sunt pentru sase portii.

Este o nebunie gustoasa si colorata. Cantitatile sunt pentru sase portii.

Ingrediente: 250 grame faina, opt oua, un varf de cutit de sare, 100 grame unt din frigider, 1-2 linguri apa rece, de la gheata, patru morcovi potriviti, 500 grame spanac (curatat si congelat), 100  grame cascaval sau telemea, 250 grame smantana, sase oua, piper, marar, cateva linguri de ulei, un catel de usturoi.
Preparare: Cerne faina intr-un castron, adauga un ou intreg si sarea. Amesteca, apoi adauga untul taiat bucati si framanta cu degetele, adaugand si apa, putin cate putin, pana iti iese un aluat sfaramicios. Aduna aluatul ca o minge, inveleste-l in folie de plastic ca sa nu se usuce si lasa-l, 30 de minute, la frigider.


Pune morcovii curatati la fiert. Caleste spanacul in ulei incins, in care ai adaugat usturoi tocat marunt. Caleste bine, pana se duce toata apa. Taie morcovii fierti si cascavalul in bucatele.

Pregateste tava  - o forma rotunda si adanca de cel putin trei centimetri. Unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina. Intinde in tava aluatul – direct cu degetele si podul palmei - sau intinde foaie cu sucitorul.

Intinde uniform spanacul calit. Pune peste morcovii bucatele, cubuletele de cascaval. Pune piper, nucsoara si verdeata.


Bate ouale cu smantana si toarna peste restul ingredientelor din tava. Toarna totul in tava. Se coace quiche-ul in cuptorul incins circa 30 de minute, la foc potrivit.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro