Sufleu de carne de pui
Reţete · Mancaruri / 28.08.2007

Vrei o reteta usoara si rapida? Avem pentru tine o sumedenie de sugestii, iar astazi ne-am oprit asupra acestui sufleu de carne de pui. Unde mai pui ca este o delicatesa si vei face o surpriza extrem de placuta familiei tale, cu aceasta reteta speciala. Ingredientele nu sunt costisitoare, iar timpul de preparare este minim, astfel incat nu ai de ce sa eziti. Da-i bataie!

Ingrediente si cantitati:

1 pui fiert (1 kg carne);
100 g gris;
5 albusuri;
1 galbenus;
3 linguri unt;
1 lingura pesmet;
1 lingura patrunjel verde tocat;

sare;
piper.

Mod de preparare:

1. Puiul fiert se dezoseaza si carnea se trece prin masina de tocat.

2. Grisul se fierbe in 300 ml de apa cu sare si se lasa sa se raceasca.

3. Intr-un castron, se pun carnea tocata, grisul fiert, verdeata tocata, sarea si piperul.

4. Albusurile, impreuna cu un praf de sare, se bat spuma si se inglobeaza, prin miscari usoare, in compozitia de carne.

5. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu 1 lingura de unt si pudrata cu pesmet. Suprafata preparatului se unge cu un galbenus.


6. Forma se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si se coace 30-35 de minute.

7. Sufleul se serveste cald, stropit cu restul de unt, topit in prealabil.

Sugestie:

In compozitia cruda se poate ingloba si o parte din zarzavaturile cu care a fiert carnea (2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 telina), trecute si ele prin masina de tocat. De asemenea, se poate incorpora si 1 lingura de cascaval dat pe razatoarea cu ochiuri mici.

Timp de preparare: 35 de minute, plus timpul de coacere.


Se obtin 8 portii.

Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro