Tocanita picanta de cod
Reţete · Mancaruri / 06.10.2008

Preparata in stil indian, tocanita va fi delicioasa, preferata celor care adora mancarea condimentata.

Ingrediente si cantitati:

ulei pentru gatit
4 cepe verzi (partea alba si circa 2,5 cm din partea verde), taiate felii
3 catei mari de usturoi, pisati
2 lingurite cu ghimbir proaspat macinat
1 1/2 lingura cu pudra curry
2 cesti cu supa
2 cartofi, taiati cuburi
3 morcovi, curatati si taiati felii
2 dovlecei mici, taiati cuburi
1/2 lingurita cu coaja rasa de lamaie
1/2 lingurita cu scortisoara macinata
1/8 lingurita cu cuisoare


1 kg de cod sau orice alt peste cu carnea alba - chiar si creveti
1 1/2 lingurita cu zeama de lamaie
3 linguri cu patrunjel proaspat tocat
1 lingura cu sos de rosii (fara zahar)

Mod de preparare:

1. Pune ulei pentru gatit intr-un vas de teflon. Adauga ceapa verde, usturoiul si ghimbirul. Amesteca si lasa totul la foc mediu timp de 2 minute. Adauga praful de curry, amesteca si lasa vasul pe foc inca un minut.
2. Incorporeaza supa de pui, apoi adauga cartofii, morcovii, dovleceii, coaja de lamaie, scortisoara si cuisoarele. Acopera  vasul partial si lasa-l pe foc pret de 20 de minute, pana cand se fierb legumele.


3. Adauga codul taiat cuburi, zeama de lamaie, sosul de rosii si patrunjelul. Vasul va sta pe foc timp de circa 10 minute, pana cand este gata pestele. Se serveste fierbinte.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro