Ton catalan
Reţete · Mancaruri / 28.11.2008

Iata o alta modalitate de a pregati tonul, care "merge" excelent cu un vin spaniol, alb, sec. In plus, acest fel de mancare poate fi pastrat la frigider mai multe zile.

Iata o alta modalitate de a pregati tonul, care "merge" excelent cu un vin spaniol, alb, sec. In plus, acest fel de mancare poate fi pastrat la frigider mai multe zile.

Ingrediente si cantitati:

o bucata de ton de 1 kg
1 kg de rosii
200 de grame de castraveciori acri
200 de grame de arpagic in otet
200 ml de ulei de masline
1 lingura cu pasta de tomate
1 ardei iute
sare
piper

Mod de preparare:

1. Transeaza tonul in bucati, eliminand oasele. Opareste apoi rosiile si curata-le de pielita. Taie-le in doua, inlatura semintele si taie pulpa in cubulete.



2. Incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-o cratita cu capac, adauga rosiile, iar deasupra asaza bucatile de ton si ardeiul iute, maruntit. Sareaza si pipereaza.

3. Dilueaza pasta de tomate in restul de ulei si toarn-o peste ton. Adauga castraveciorii si arpagicul in otet. Pune cratita la foc moderat, timp de 30 de minute, intorcand bucatile de ton de trei sau patru ori. Lasa totul sa se raceasca si transfera apoi pe platoul pentru servit. Se consuma rece.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro