Tortilla cu verdeturi si chorizo
Reţete · Mancaruri / 28.11.2008

Iti va lua doar 15 minute sa pregatesti acest fel de mancare. Tipic spaniola, aceasta omleta groasa poate fi servita ca fel unic de mancare, asezonata cu putin ardei iute, daca preferi.

Iti va lua doar 15 minute sa pregatesti acest fel de mancare. Tipic spaniola, aceasta omleta groasa poate fi servita ca fel unic de mancare, asezonata cu putin ardei iute, daca preferi.

Ingrediente si cantitati:

8 oua
2 dovlecei
8 felii mari de chorizo (sau carnati picanti din comert)
2 cepe
verdeturi (patrunjel, coriandru, tarhon, frunze de arpagic)
3 linguri cu ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare:

1. Toaca verdeturile si taie dovleceii in patru, pe lung, iar apoi in bucati mici. Curata ceapa si tai-o solzi.



2. Incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie mare, antiaderenta, si pune bucatelele de dovlecel sa se rumeneasca, apoi amesteca. Scoate-le din tigaie cu o spumiera si, in locul lor, pune bucatile de carnat si rumeneste-le pe ambele parti, pentru a deveni crocante. Scoate-le si pe acestea din tigaie si adauga restul de ulei. Pune ceapa sa se caleasca, amesteca si adauga dovleceii si carnatii, apoi sareaza si pipereaza.

3. Intr-un castron mare, sparge ouale, adauga verdeturile tocate, sare si piper si bate-le pentru omleta. Toarna-le in tigaie si lasa-le sa se coaca, miscandu-le, la inceput, cu o spatula. Cand incepe sa se inchege, nu mai amesteca, dar scutura cu regularitate manerul tigaii, pana cand omleta este uniform inchegata. Mut-o pe o farfurie si apoi pune-o din nou in tigaie, intoarsa pe cealalta parte. Coace-o astfel 2-3 minute, apoi pune-o pe o farfurie si serveste-o imediat.

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro