Paste fainoase cu conopida si smantana
Reţete · Paste / 28.08.2007

In aceasta reteta, datorita conopidei, cantitatea de grasimi este redusa cu 25%. Se serveste cu salata de legume sau cu salata de fasole. Aceste paste fainoase cu conopida si smantana reprezinta o reteta foarte buna si plina de vitamine pentru aceasta primavara pretentioasa si mult asteptata...

Ingrediente:

3/4 cana crutoane (cubulete de paine prajita)
ulei de legume
1 lingura ulei de masline
2 linguri ceapa tocata
1 catel de usturoi tocat
1 lingura faina
1/2 cana ciorba de legume sau supa din conserva
250g paste fainoase (spaghete)

1/4 cana branza taiata cuburi mici
2 linguri branza rasa
1/2 cana lapte
1/8 lingurita nucsoara
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
1 1/2 cana conopida, taiata marunt
sare de mare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se pune apa pentru pastele fainoase la fiert.

2. Se pun crutoanele intr-o tigaie unsa cu ulei. Se prajesc la foc mediu, amestecand pana cand devin aurii. Se scot si se lasa sa se raceasca. Se spala tigaia.

3. In aceeasi tigaie se pune ulei si se inabuseste ceapa. Apoi se adauga usturoiul si se mai lasa 2 minute pe foc. Se pune faina si se amesteca, dupa care se adauga ciorba de legume si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 3 minute.


4. Se fierb spaghetele.

5. Se combina branza taiata cuburi cu branza rasa, smantana, nucsoara si patrunjelul. Se ia tigaia de pe foc si se pune peste ceapa compozitia de mai sus. Se adauga si conopida si se pune din nou pe foc. Se pune sare de mare si piper dupa gust.

6. Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa si se pun in tigaie. Se lasa compozitia pe foc, dar fara sa mai fiarba. Se pun in boluri incalzite in prealabil. Se presara deasupra crutoanele si se serveste imediat.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 365 calorii; 19,2 g proteine; 63,2 carbohidrati; 5,7 g grasimi; 1,7 mg colesterol; 200 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro