Paste fainoase cu dovlecei si migdale
Reţete · Paste / 28.08.2007

Este cunoscut faptul ca, dintre toate arahidele, migdalele au cel mai ridicat continut de elemente nutritive si calorii, reprezentand o importanta sursa de proteine, calciu si vitamina E. Cu toate ca migdalele contin multe grasimi, acestea sunt monosaturate. Prezenta migdalelor face ca aceasta compozitie sa fie mai crocanta. Iar dovlecelul va da acestor paste un gust deosebit. Este o reteta vegetariana pe care te sfatuim sa o incerci cu incredere!

Ingrediente si cantitati:

2 lingurite ulei de masline;

2 cani dovlecel razuit;
1 ceapa mica, tocata;
1 catel de usturoi, tocat;
1 cana sos de rosii (bulion);
1/4 lingurita maghiran;
1/4 lingurita ardei iute (optional);
1/4 lingurita rozmarin, uscat;
1/2 lingurita zahar;
250 g paste fainoase, fierte;
1/4 cana migdale tocate;
sare de mare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se pune uleiul intr-o tigaie. Se adauga dovlecelul, ceapa si usturoiul. Se pune tigaia pe foc si se lasa pana cand dovlecelul este moale.

2. Se adauga sosul de tomate si restul de ingrediente. Se lasa sa fiarba si, amestecandu-se continuu, se mai lasa 10 minute la foc mic.


3. Se toarna compozitia peste paste, se presara deasupra migdale si se serveste.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 305 calorii; 10,3 g proteine; 51,5 carbohidrati; 6,7 g grasimi; 0 mg colesterol; 20 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro