Paste fainoase cu varza creata
Reţete · Paste / 28.08.2007

Ai putea spune ca este o combinatie cel putin... ciudata, dar trebuie sa incerci aceasta reteta de paste fainoase cu varza creata pentru a vedea cat de gustoasa este, de fapt. Timpul de preparare este minim, astfel incat nu trebuie sa iti faci griji pentru orele petrecute "la cratita". Gustul va fi putin condimentat datorita usturoiului si ardeiului iute, dar tocmai acest lucru va da savoarea retetei...

Ingrediente:

3 lingurite ulei de masline;
3 catei de usturoi, tocati;
4 rosii, taiate in bucati;
1/4 lingurita ardei iute, tocat, sau boia, pentru gust;

250g paste fainoase, fierte;
500g capatani tinere de varza creata;
sare de mare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se pune uleiul intr-o tigaie si se da la foc potrivit. Se adauga apoi usturoiul, rosiile si ardeiul iute. Se reduce focul la minimum si se lasa 3 minute, amestecand continuu.
2. Se ia de pe foc tigaia, se pun pastele fainoase si se pun deoparte.
3. Se fierbe varza timp de 3 pana la 5 minute, dupa care se scurge de apa si se pune in tigaie. Se amesteca bine.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 285 calorii; 10,1 g proteine; 51 carbohidrati; 4,5 g grasimi; 0 mg colesterol; 35 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro