Paste fainoase cu varza dulce si varza acra
In acest aperitiv, care se serveste cu paine neagra, sunt combinate varza dulce si varza acra cu boia iute si portocale. Un gust inedit, dar care iti va provoca o placere gustativa incredibila! Continuam seria retetelor speciale, care speram ca te vor ajuta sa "inventezi" un meniu cat mai atractiv pentru membrii familiei tale si pentru prietenii tai apropiati. Iti dorim pofta buna!
Ingrediente:
1/2 cana ciorba de legume sau supa din conserva;
1 ceapa, tocata;
1 capatana de varza, tocata (fara cotor);
2 lingurite zahar;
1/4 lingurita boia iute;
1/4 lingurita piper;
1 portocala fara samburi, bucati;
250g paste fainoase fierte;
sare de mare pentru gust.
Mod de preparare:
1. Se combina intr-o cratita ciorba, ceapa, varza, zaharul, boiaua si piperul. Se acopera si se da la foc mic 15 minute, amestecandu-se din cand in cand, pana cand varza este fiarta.
2. Se adauga portocala, pastele fainoase, sarea de mare, dupa gust, si se amesteca. Se mai pun putin pe foc, fara capac.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 385 calorii; 10,3 g proteine; 59,3 carbohidrati; 1,3 g grasimi; 0 mg colesterol; 55 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).