Carnati picanti
"Regii mesei de Craciun", carnatii sunt prea gustosi pentru a-i omite. Noi te invatam cum sa-i prepari. Vei vedea ca este mai simplu decat credeai.
"Regii mesei de Craciun", carnatii sunt prea gustosi pentru a-i omite. Noi te invatam cum sa-i prepari. Vei vedea ca este mai simplu decat credeai. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.Ingrediente si cantitati:
3 kg carne macra de porc
1,5 kg de slanina
3 capatani de usturoi
mate (se tin in apa rece, sa nu se usuce)
mirodenii: cimbru si ienibahar (cam 2 linguri)
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Se toaca carnea si slanina bucatele. Se toaca apoi si usturoiul pasta, cu putina apa rece.
2. Se framanta totul cu sare, usturoi si mirodenii.
3. Se umplu matele: mai lejer cele care se vor manca proaspete si mai infundat (si mai sarate) cele care vor fi afumate.