Friptura picanta cu sos de smantana
Reţete · Retete pentru sarbatori / 17.12.2008

Aceasta reteta de friptura se prepara, in general, in Australia, servindu-se alaturi de o portie de piure de cartofi. Ingredientele sunt pentru 3 persoane. Daca ai mai multi invitati la cina, maresti cantitatile.

Aceasta reteta de friptura se prepara, in general, in Australia, servindu-se alaturi de o portie de piure de cartofi. Ingredientele sunt pentru 3 persoane. Daca ai mai multi invitati la cina, maresti cantitatile.

Ingrediente si cantitati:


3 bucati mari de carne de porc
2 linguri cu unt
1 lingura cu ulei
1-2 linguri cu faina
1 1/2 ceasca cu supa de carne
150 ml de smantana
1 lingura cu mirodenii pentru friptura
sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare:


1. Presara sare si piper peste bucatile de carne.

2. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie, adauga carnea si caleste-o, apoi pune-o deoparte.
3. Adauga faina in tigaie si apoi supa de carne, amestecand continuu, pentru a nu se lipi.
4. Presara si mirodeniile pentru friptura in tigaie, iar apoi smantana, amestecand pana se formeaza un sos consistent. Se serveste fierbinte peste friptura calda, alaturi de piure de cartofi.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro