Fursecuri pentru Halloween
Reţete · Retete pentru sarbatori / 24.04.2005

Aceste fursecuri din ciocolata si crema de unt si vanilie vor fi atractia petrecerii tale de Halloween (si nu numai). Chiar daca este una dintre sarbatorile importate si proaspat intrate in obiceiurile noastre, Halloween-ul tinde sa castige din ce in ce mai mult teren, fie si pentru simplul motiv ca reprezinta un nou motiv de distractie. Simte-te bine alaturi de prieteni si bucurati-va de dulciurile acestui sezon!

Ingrediente si cantitati:

250 ml unt lasat la incalzit;
1 cana zahar granulat;
50 ml lapte;

1 lingurita esenta de vanilie;
1 ou mare;
2 3/4 cani faina;
1/4 cana cacao neindulcita;
1 patrat de ciocolata de menaj neindulcita, topita si apoi racita;
3/4 lingurita praf de copt;
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu.

Ingrediente si cantitati pentru crema:

4 cesti zahar pudra;
125 ml unt lasat la incalzit;
2 lingurite vanilie;
2 linguri lapte;
colorant alimentar - orice culoare dorita.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas mare, bate untul si zaharul.

2. Adauga laptele, esenta de vanilie si oul, dupa care amesteca totul foarte bine.


3. Adauga faina, cacao, ciocolata topita, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Amesteca totul pana cand obtii o compozitie omogena.

4. Imparte aluatul in doua si inveleste fiecare parte intr-o punga din plastic. Lasa compozitia la frigider timp de 2 ore.

5. Preincalzeste cuptorul.

6. Ruleaza o parte din aluat pe o suprafata usor pudrata cu faina - foaia de aluat trebuie sa fie groasa de aproximativ 1 - 1.5 cm.

7. Cu o forma speciala pentru prajituri, rotunda (poti folosi in acest scop si un pahar cu gura mai larga), taie cat mai multe cercuri de aluat.


8. Asaza fursecurile pe o foaie sau o tava de copt neunsa.

9. Decupeaza centrul a jumatate din fursecurile rotunde cu alte forme de prajituri, cu modele specifice Halloween-ului (dovleci, fantome, felinare etc.)

10. Lasa toate fursecurile (rotunde si decupate) la copt timp de aproximativ 10 minute sau pana cand sunt gata.

11. Scoate prajiturelele de pe foaia sau tava de copt si lasa-le la racit.

12. Repeta aceasta procedura pana cand ai epuizat tot aluatul.

13. Cat timp fursecurile se racesc, prepara crema.


14. Amesteca zaharul pudra, untul si vanilia intr-un vas de mici dimensiuni. Foloseste mixerul la viteza minima si adauga treptat laptele, pana cand compozitia capata consistenta.

15. Adauga colorant alimentar in orice nuanta doresti si amesteca mai departe.

16. Toarna 2 lingurite de crema pe spatele fiecarui fursec rotund, punandu-i apoi "capac" fursecul decupat in forma specifica Halloween-ului.

17. Fursecurile se servesc imediat.

Timp de preparare: 20 de minute.

Timp de coacere: 30 de minute.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro