Mici trucuri pentru a servi aperitivele
De multe ori probabil ca ai fost derutata. Acelasi fel de mancare, dar in locuri diferite, ba trebuie sa folosesti tacamurile, ba nu trebuie. In episodul de astazi al micului nostru ghid iti vom spune...
De multe ori probabil ca ai fost derutata. Acelasi fel de mancare, dar in locuri diferite, ba trebuie sa folosesti tacamurile, ba nu trebuie. In episodul de astazi al micului nostru ghid iti vom spune simplu: "Pune mana!". Iata si unde este cazul.Sunca
Regula este destul de simpla. Daca este vorba de o felie cu ceva mai multa grasime, atunci te ajuti de cutit si furculita pentru a o manca. Daca este vorba de sunca fara grasime, atunci ruleaza-o cu furculita si manac-o cu mana.
Paine
Poti sa treci foarte usor testul la o cina daca stii cum sa te descurci cu painea. Nu trebuie decat sa-ti amintesti ca feliile de paine si briosele trebuie taiate in bucati mai mici inainte de a le unge cu ceva sau a le manca. Biscuitii mici insa nu trebuie rupti.
Foloseste cutiul de unt si untul de pe farfuria ta; ungi felia de paine cu unt in farfurie sau deasupra acesteia. Pune apoi cutitul de unt in partea dreapta si ai grija sa fie curat, adica sterge-l de felia de paine, inainte de a-l aseza pe masa.
Aperitivele
Daca ai indoieli in legatura cu servirea acestora, urmeaza-ti gazda sau pe persoana care te intampina. Cand iti sunt oferite pe platou, asaza-le in farfuria ta inainte de a le baga in gura. Iata si cateva dintre aperitivele ce pot fi mancate cu mana: porumbul, sandwich-urile, prajiturile, saratelele, pateurile, saleurile, picioarele de broasca, aripile de pui, maslinele si ridichile.
Sandwich-urile
Trebuie sa-ti amintesti mereu ca acelea mici pot fi mancate cu ajutorul mainii, iar cele mari trebuie taiate inainte de a le manca. Orice sandwich fierbinte necesita o furculita si un cutit pentru a putea fi mancat.