Miel cu lamaie si masline
Este o reteta orientala de preparare a carnii de miel. Rezultatul este delicios, dar mai ales inedit.
Este o reteta orientala de preparare a carnii de miel. Rezultatul este delicios, dar mai ales inedit.
Ingrediente:
doua pupe de miel, 150 mililitri de vin alb sec, 10 legaturi de ceapa verde, 10 legaturi de usturoi verde, 200 de grame de masline negre (ideal ar fi sa fie fara samburi si putin sarate), 2 lamai frumoase si mari, o legatura de tarhon proaspat, doua oua, ulei, sare, piper, 200 de grame de smanatana.
Preparare:
- Curata pulpele de miel, scoate oasele cu un cutit bine ascutit si taie carnea in bucati mari (astfel incat o portie sa fie formata din trei-patru bucati de carne).
- Pune carnea la prajit in ulei incins intr-un vas incapator care merge si la cuptor. Rumeneste bine carnea pe toate partile.
- Adauga peste mielul rumenit ceapa si usturoiul verde taiat in bucati mari. Lasa totul pe foc circa 5 minute dupa care stinge mancarea cu vin. Cand incepe sa clocoteasca din nou, adauga o cana de apa, cat sa acopere carnea, pune capac si lasa totul sa fiarma la foc domol 15 minute. Pune sare si piper (dar nu foarte mult).
- Adauga maslinele si tarhonul tocat foarte fin. Adauga si trei-patru felii groase de lamaie si da mancarea la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc potrivit. Daca crezi ca mai este nevoie mai poti adauga apa, dar tine cont ca mancarea trebuie se aiba un sos mai gros.
- Cand este gata, iar carnea este bine patrunsa, scoate mancarea din cuptor si las-o circa 10 minute sa se racoreasca.
- Bate ouale bine si adauga sucul de la o lamaie. Cand mancarea s-a racorit putin adauga, dintr-o data tot amestecul de ou batut cu lamaie. Amesteca si da mancarea la cuptor, la foc mai iute, circa 10 minute.
- Serveste-o fierbinte, cu o lingura de smantana proaspata deasupra.
Sfat Eva: nu arunca oasele de la pulpele de pui. Le poti folosi la cirba de pui, pentru ai imbogati gustul.