Prajitura cu crema de lamaie
Reţete · Retete pentru sarbatori / 24.06.2003

Iti propunem reteta unei prajituri care ii va face pe toti mesenii sa se linga pe degete de buna ce este! Dulciurile cu crema, desi au "reputatia" de a fi mai "grele", sunt extrem de gustoase, iar aceasta prajitura cu crema de lamaie nu face exceptie.

Ingrediente si cantitati:

300 g faina;
80 g unt;
4 linguri zahar;
4 linguri lapte;
1 ou;
1 lingurita amoniac;
sare;
vanilie.

Crema:

300 g zahar;
200 g unt;
100 g faina;
1 l lapte;
zeama de la 2 lamai;
coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare:

1. Se freaca foarte bine untul cu zaharul si apoi se adauga, pe rand, 4 linguri de lapte, oul, faina, amoniacul, sarea si vanilia, si se face un aluat care trebuie sa fie bine framantat.


2. Se imparte aluatul in 3 parti si se intind 3 foi, care se coc pe rand, in tava, la cuptor.

3. Apoi se prepara crema din 150 g zahar, amestecat cu 100 g faina, peste care se toarna putin cate putin litrul de lapte. Se pune apoi la fiert pana se ingroasa. Dupa ce a fiert, se da la o parte si se lasa sa se raceasca.

4. Se freaca spuma 200 g unt cu 150 g zahar pudra si se adauga zeama si coaja de lamaie. Se amesteca apoi cu compozitia de lapte racita.

5. Se ia cate o foaie de aluat coapta si se intinde pe fiecare cate un strat de crema. Se asaza una peste alta. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat. Se lasa la racit 4-5 ore.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro