Spuma de ciocolata
Reţete · Retete pentru sarbatori / 24.06.2003

De cate ori nu te-ai gandit sa prepari si tu spuma de ciocolata, desertul usor si pufos pe care l-ai savurat de fiecare data cu atata placere... Nimic mai simplu decat sa urmezi pasii retetei de mai jos. Iti garantam ca vei fi foarte multumita de reusitele tale gastronomice!

Ingrediente si cantitati:

250 g ciocolata;
30 g unt;
25 g coniac;
200 g frisca;
5 oua;
piscoturi;
limbi de pisica, pentru ornat;
coaja rasa de portocala.

Mod de preparare:

1. Se topesc pe aburi ciocolata si untul.

2. Se sparg ouale si se despart galbenusurile de albusuri in vase separate. Se bat foarte bine galbenusurile impreuna cu coaja rasa de portocala, se adauga coniacul si se bate in continuare, pana devine ca o spuma.


3. Se adauga ciocolata si untul inmuiate si se mai bate. Apoi se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor. La urma se adauga frisca si se amesteca incet.

4. Se toarna compozitia intr-un vas si se da la frigider. Se serveste in cupe. Spuma nu se tine mai mult de 24 de ore.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro