Cartofi cu rozmarin la cuptor şi salată de sfeclă roşie
O cină delicioasă, simplă şi pe gustul întregii familii. Combinaţia de cartofi cu rozmarin şi usturoi este un deliciu şi dacă mai adaugi o salată de sfeclă crudă ai obţinut o cină fără mare efort.
O cină delicioasă, simplă şi pe gustul întregii familii. Combinaţia de cartofi cu rozmarin şi usturoi este un deliciu şi dacă mai adaugi o salată de sfeclă crudă ai obţinut o cină fără mare efort.
Ingrediente
- 4-5 cartofi mai mici
- 3-4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 4-5 căţei de usturoi
- 1/2 pahar cu apă
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare, piper
- 1 crenguţă de rozmarin
Mod de preparare
1. Se aşază cartofii tăiaţi în două într-un vas termorezistent
2. Se presară restul ingredientelor peste ei, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă la cuptor
3. După aproximativ 20 de minute se scoate folia de aluminiu şi se lasă la rumenit.
4. Între timp se răzuieşte sfecla roşie crudă şi se amestecă cu sare, piper, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi frunze proaspete de pătrunjel.
Poftă bună!