Conopida cu lastari de soia
Reţete · Retete vegetariene / 28.08.2007

O mancare sanatoasa si foarte usoara, de care ai nevoie pentru a te "drege" dupa festinurile si excesele pe care le-ai facut la mesele in familie, de Paste... Ca o gospodina desavarsita ce esti, suntem siguri ca stii sa prepari o sumedenie de feluri de mancare cu conopida. Credem insa ca o reteta in plus nu strica niciodata, mai ales daca intri in criza obisnuita, gen "Ce sa mai gatesc astazi?...".

Ingrediente:

1 conopida desfacuta in buchetele;
1 1/2 ceasca de lastari de soia;
cateva frunze de salata;

1 ceapa verde taiata foarte fin.

Sosul:

cotorul si ramurile mai grose de conopida rase foarte fin;
2 linguri ulei;
2 linguri smantana acra;
1 catel de usturoi pisat;
1 lingura suc proaspat de lamaie;
1 varf de cutit de chimen;
putina sare de mare.

Mod de preparare:

1. Pe un platou, se asaza frunzele de salata, peste care se pun buchetelele de conopida si lastarii de soia.

2. Din ingredientele aferente sosului, se prepara, cu ajutorul unui mixer, o crema care trebuie sa stea la frigider 1/2 de ora inainte de a fi turnata peste conopida si servita.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro