Dovlecei la cuptor, cu unt si migdale
Reţete · Retete vegetariene / 09.12.2008

Iata un mod natural, delicios, in care poti pregati dovleceii, aceasta reteta fiind ideala drept garnitura pentru friptura de pui sau pentru peste. Toate ingredientele din reteta trebuie sa fie naturale sau produse ecologic.

Iata un mod natural, delicios, in care poti pregati dovleceii, aceasta reteta fiind ideala drept garnitura pentru friptura de pui sau pentru peste. Toate ingredientele din reteta trebuie sa fie naturale sau produse ecologic.

Ingrediente si cantitati:

2 dovlecei mici, curatati de coaja si taiati felii
1 ceapa medie, feliata fin
1/3 ceasca cu suc de mere, natural
2 linguri cu unt natural
2 linguri cu miere naturala
1/4 ceasca cu migdale feliate
1/8 lingurita cu pudra de chimen
1/8 lingurita cu pudra de tumeric


Mod de preparare:

1.
Incinge cuptorul. Amesteca dovleceii cu ceapa, chimenul si tumericul, intr-un vas.
2. Intr-un alt vas, amesteca sucul de mere, mierea, untul si migdalele, apoi toarna amestecul peste dovlecei si da totul la cuptor, timp de 40 de minute. Cand este gata, se serveste fierbinte, ca garnitura la peste sau pui.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro