Musaca de cartofi cu ciuperci (reteta vegetariana)
Reţete · Retete vegetariene / 11.03.2010

O mancare excelenta pentru vegetarieni. Nu te speria de numarul mare de ingrediente, este o caracteristica a retetelor vegetariene.

O mancare excelenta pentru vegetarieni. Nu te speria de numarul mare de ingrediente, este o caracteristica a retetelor vegetariene.

Ingrediente: un kilogram de cartofi, 3 morcovi, 700 de grame de ciuperci, 3 cepe rosii, o lingura de faina, 2 linguri de pesmet, 3 catei de usturoi, cateva linguri de suc de rosii, ulei, sare, 2 legaturi de marar, o legatura de patrunjel, 2 legaturi de ceapa verde.

Preparare:
-    Spala si pune la fiert, in apa cu sare, cartofii intregi, necuratati de coaja. Curata si pune la fiert morcovii. Spala, curata si toaca in bucati mari ciupercile. Toaca ceapa rosie si ceapa verde marunt.

-    Pune ceapa la calit in putin ulei (pastreaza o mana de frunze verzi de la ceapa), iar cand se rumeneste adauga ciupercile si usturoiul tocat. Pune un praf de sare, piper si amesteca. Adauga suc de rosii si o lingura de faina amestecata cu o lingura de pesmet. Mai lasa totul cateva minute si da deoparte. Adauga toata verdeata tocata marunt.
-    Scurge de apa morcovii si cartofii fierti. Curata cartofii de coaja si taie-i in felii groase. Taie morcovii rondele.
-    Unge cu ulei un vas rezistent la foc si tapeteaza-l cu pesmet. Pune un strat de cartofi taiati in felii, apoi rondelele de morcovi. Intinde uniform amestecul de ciuperci si ceapa. Deasupra asaza un alt strat de morcovi, apoi unul de cartofi, presara ceapa verde pe deasupra, stropeste cu ulei si presara in ploaie o lingura de pesmet.

-    Da totul la cuptor, la foc potrivit, 20-30 de minute. Serveste musacaua calda, cu salata.

Sfat Eva: In loc de pesmet, deasupra poti pune seminte de dovleac sau de floarea soarelui.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro