Pilaf de grau
Iata o reteta pentru un pranz delicios si fara multa bataie de cap! Acest pilaf de grau se prepara in cel mult jumatate de ora, iar ingredientele care il "asezoneaza" ii dau o aroma deosebita: ardei gras, ciuperci, ceapa... Sanatate si vitamine intr-o reteta vegetariana!
Ingrediente:
1 ceapa tocata;
1 cana ciuperci taiate felii;
1 ardei gras, curatat de seminte si taiat bucati;
1 lingura de patrunjel, tocat;
1 cana grau fiert;
1/4 lingurita chimion;
sare de mare si piper, dupa gust;
2 cani ciorba de legume sau supa din conserva.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa, ciupercile si ardeiul gras si se lasa pe foc 3 pana la 5 minute, amestecandu-se continuu.
2. Se adauga patrunjelul si graul fiert si se amesteca in continuare.
3. Se adauga ingredientele si ciorba. Se acopera si se lasa sa fiarba. Cand a dat in clocot, se da focul la minimum si se mai lasa 15-20 de minute sau pana cand lichidul scade. Se serveste imediat.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 170 calorii; 5,3 g proteine; 32,7 carbohidrati; 3,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 40 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).