Toffu la grille
Reţete · Retete vegetariene / 28.08.2007

Toffu este termenul consacrat pentru branza (urda) din laptele obtinut din seminte de soia. Aceasta are un continut mare de fier si se prepara identic cu branza de casa. Odata preparata, aceasta branza se pastreaza la rece, acoperita cu apa care trebuie schimbata zilnic.

Pentru prepararea acestei retete, toffu trebuie tinut cel putin 24 de ore intr-un sos marinat cu gust de lamaie (ideal ar fi 2 sau 3 zile), ceea ce ii confera un gust aparte. Se serveste impreuna cu salata, rosii, felii de ceapa, patrunjel si/sau felii de castraveti.


Ingrediente:

600 g toffu, bine scursa de apa;
1 1/2 cani de apa;
3 linguri suc de lamaie proaspata;
2 lingurite ulei de susan;
2 catei de usturoi;
6 bucati de ceapa verde, bulb si frunze, tocate;
2 lingurite ghimbir (razuit sau tocat);
1 lingura menta proaspata tocata sau 1/2 lingura menta uscata;
boia de ardei iute pentru gust.

Mod de preparare:

1. Se taie bucata de toffu in trei parti egale, care apoi se taie in felii de 1 cm, ce se pun intr-un vas.

2. Se combina celelalte ingrediente si se amesteca intr-un vas separat. Se toarna peste feliile de toffu, se acopera si se lasa la rece 24 de ore, intorcandu-le o data sau de doua ori.


3. Se pregateste aparatul pentru grille (se poate utiliza si cel cu vergea pentru frigarui).

4. Se pun feliile de toffu, se ung cu restul de sos marinat si se lasa pana se rumenesc pe ambele parti.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 95 calorii; 7,2 g proteine; 3,7 carbohidrati; 6,5 g grasimi; 0 mg colesterol; 20 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro