Bouillabaisse de cod
Bouillabaisse este o specialitate frantuzeasca foarte apreciata. Iata o reteta pentru pregatirea unui astfel de fel, daca iti plac mancarurile de peste mai complexe - desi nu este deloc greu de pregatit.
Bouillabaisse este o specialitate frantuzeasca foarte apreciata. Iata o reteta pentru pregatirea unui astfel de fel, daca iti plac mancarurile de peste mai complexe - desi nu este deloc greu de pregatit.Ingrediente:
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mare, taiata felii
2 catei de usturoi, zdrobiti
1/2 cana vin alb
800 grame rosii taiate marunt
300 grame carne de pui
800 grame file de cod, dezosat si curatat de solzi, taiat in cuburi de 3 cm
1/4 cana frunze de busuioc, zdrobite
Mod de preparare:
1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc moderat. Adauga ceapa si prajeste-o, amestecand, 2-3 minute, pana ce se inmoaie. Adauga usturoiul si prajeste totul un minut.
2. Adauga vinul si tine vasul pe foc un minut. Pune apoi rosiile si puiul. Fierbe, amestecand ocazional, 5 minute. Adauga pestele si fierbe totul inca 5 minute, sau pana ce pestele este bine patruns. Adauga sare si piper.
3. Toarna cu un polonic portiile in farfurii si adauga busuiocul deasupra. Se serveste cu paine prajita.