Sote de ardei, ceapa si spanac cu miel
Legumele folosite la prepararea acestui sote scot in evidenta savoarea carnii de miel. In functie de preferinte...
Legumele folosite la prepararea acestui sote scot in evidenta savoarea carnii de miel. In functie de preferinte, poti inlocui legumele prezentate aici cu cele preferate de tine, pastrand acelasi mod de preparare.Ingrediente si cantitati:
2 linguri ulei de masline
250g carne de miel taiata marunt
2 ardei taiati felii
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
1/4 lingurita boia de ardei dulce
300g spanac conservat (fiert si tocat)
1/3 cana de ciorba de vacuta la conserva
Mod de preparare:
1. Pune uleiul intr-o tigaie si inginge-l la foc iute.
2. Condimenteaza carnea de miel cu sare si piper, adaug-o in tigaie si lasa sa se rumeneasca. Cand carnea de miel este rumenita, usor aurie deasupra, dar cruda in interior, scoate-o pe o farfurie.
3. Da focul mai mic si adauga si ardeii, lasa-i in jur de cinci minute si scoate-i cand au inceput sa se inmoaie.
4. Adauga boia de ardei si lasa pe foc timp de 30 de secunde apoi adauga spanacul. Asezoneaza cu sare si piper.
5. Dupa ce ai scos amestecul de legume din tigaie, pune bucatile de carne si sucul acestora, daca s-a lasat in farfurie, adauga ciorba de vita si lasa sa fiarba.
6. Adauga bucatile de miel si sosul ramas in tigaie peste spanac si legume.