Salata cu plante aromate si crutoane
Este o placere sa o prepari si un rasfat sa o mananci.
Este o placere sa o prepari si un rasfat sa o mananci.Ingrediente: o salata, o legatura de ceapa, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, un catel de usturoi, ulei, sare, piper, trei linguri de suc de lamaie, un varf de lingurita de zahar, o felie de paine.
Preparare: taie felia de paine in cubulete si pune-le in tava la cuptor sa se rumeneasca. Spala si taie salata, ceapa verde, mararul si patrunjelul.
Pune-le toate intr-un vas si amesteca-le. Piseaza catelul de usturoi bine, adauga doua-trei linguri de ulei si amesteca, pana rezulta o crema.
Adauga suc de lamaie si subtiaza cu alte doua-trei linguri cu apa, pana rezulta un sos, pune sare, zahar si piper si adauga-l peste salata.
Salata poate sta la frigider cel mult o ora, mai mult se lasa si se ofileste. Adauga crutoanele, doar inainte sa servesti salata.