Salata de legume cu orez
Aceasta salata de legume cu orez poate fi un pranz sau o cina usoara, dar poate fi folosita si drept garnitura la cina. Se serveste cu paine prajita unsa cu usturoi sau cu paine din cereale. Pe langa modul de preparare extrem de usor si rapid, vei fi incantata sa descoperi cat de hranitoare si gustoasa este aceasta reteta!
Ingrediente:
3 cani orez (brun) fiert;
4 cepe verzi, partile albe si verzi taiate in felii;
4 ridichi taiate in felii;
1 telina mica taiata cuburi;
1 dovlecel mic, curatat si taiat cuburi;
5 masline mari negre, uscate si taiate in felii;
2 linguri ienibahar (tocat);
3/4 cana mazare verde, fiarta;
1/4 cana patrunjel proaspat;
1/4 cana otet din vin rosu;
1/4 cana ciorba de legume sau supa din conserva;
2 linguri ulei de masline;
1 catel de usturoi tocat;
sare de mare si piper, dupa gust;
12 frunze mari de salata verde.
Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un vas mare orezul cu legumele si patrunjelul.
2. Separat, se amesteca otetul, ciorba, uleiul si usturoiul si se toarna peste legume.
Se potriveste gustul de sare de mare si piper si se amesteca compozitia. Se pune la rece sau se lasa la temperatura camerei, amestecand din cand in cand.
3. Se pun pe o farfurie 3 frunze de salata verde, iar deasupra se pun legumele.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 260 calorii; 5,9 g proteine; 42,8 carbohidrati; 6,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 90 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).