Salata de sunca de pui cu pere si struguri
In cel mult o ora vei putea pune pe masa o salata extraordinar de gustoasa - este deja stiut faptul ca puiul "merge" in combinatie cu extrem de multe si variate fructe. Este randul strugurilor albi si negri, dar si al perelor sa iti demonstreze cat de bine se "inteleg" cu sunca de pui. Cu mici "accente" de branza de capra si cu fistic presarat deasupra, aceasta salata isi va dovedi marea clasa... Pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
400 g sunca de pui;
200 g boabe de struguri albi si negri;
2 pere;
200 g branza de capra;
100 g fistic;
1 salata creata rosie.
Sosul:
4 linguri ulei;
2 linguri otet de mere;
4 linguri nectar de pere;
sare;
piper alb.
Mod de preparare:
1. Boabele de struguri se spala, se taie in doua; se scot samburii si boabele se pun intr-o salatiera.
2. Perele se spala, se curata de coaja, se taie in patru si se scoate casuta cu samburi; se taie felii subtiri, care se adauga in salatiera.
3. Salata creata rosie se spala frunza cu frunza si se zvanta cu un servet. Se pun deoparte 8 frunze mari, iar restul se rupe bucati mici, care se adauga in salatiera impreuna cu sunca de pui, taiata fasii lungi si subtiri.
4. Prepararea sosului: Se amesteca uleiul, otetul de mere, nectarul de pere, sarea si piperul alb. Se bate totul cu un tel, dupa care se stropeste salata cu intreaga cantitate.
5. Se lasa 15 minute, ca sa se patrunda, dupa care se serveste in cupe. In fiecare cupa se asaza cate o frunza de salata creata rosie, apoi se pune preparatul. Deasupra se presara fistic, curatat si zdrobit usor, si cuburi mici, din branza de capra.
Sugestie:
Pentru un rafinament culinar deosebit, salata din cupe se poate presara din abundenta cu un amestec de fistic, migdale decojite, alune si nuci zdrobite cu un sucitor.
Timp de preparare: 50 de minute.
Se obtin 8 portii.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.
|