Cum inmoi untul rece?
Reţete · Sfaturi / 30.11.-1

Intotdeauna te-ai suparat ca untul, abia scos din frigider, are talentul minunat de a te enerva la culme prin simplul fapt ca nu vrea sa se intinda pe paine... O calitate care il ajuta sa se pastreze cat mai bine, dar care pe tine nu te ajuta foarte mult, avand in vedere faptul ca adesea nu ai prea mult timp la dispozitie sa... stai dupa el. Tocmai de aceea am gasit pentru tine cele mai bune si eficiente sfaturi practice pentru "incalzirea" rapida a untului. Oricare dintre aceste metode are rezultate foarte bune. Important este sa o folosesti pe cea care se potriveste cel mai mult "stilului" tau.


Pe blatul din bucatarie:

Taie bucata de unt in cuburi mai mici si lasa-le pe o farfurioara, pe blatul de bucatarie, timp de 30 de minute.
Ia untul, taiat in cubulete si asezat pe o farfurioara, si pune-l deasupra unui vas cu apa fierbinte.
In cazul in care iti trebuie pentru prepararea diferitelor feluri de mancare, bate untul cu ajutorul unui mixer.
Asaza untul intre doua foi de hartie cerata si modeleaza-l cu ajutorul palmelor sau fa rulouri din aceasta hartie, pana cand untul ajunge la textura pe care ti-o doresti.


In cuptorul cu microunde:

Foloseste setarea de incalzire medie spre slaba, timp de cateva secunde, supraveghand in permanenta compozitia. La aceasta setare sau la cea de "Defrost" ("Decongelare"), dureaza aproximativ 30 de secunde pentru a "inmuia" o jumatate de ceasca de unt sau 125 ml.

Pont:

Daca, accidental, ai "reusit" sa topesti untul, nu il folosi la prepararea prajiturilor, pentru ca nu vei obtine textura dorita. In schimb, foloseste-l la altceva, cum ar fi la gatit sau peste legume.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro