Distractie la iarba verde!
De acum, ne putem bucura de vremea frumoasa, la un gratar sau la un picnic. Soarele straluceste din plin si, desi pe alocuri "cu dinti", putem inaugura "sezonul micilor si al fripturilor"! Profita de orice ocazie si sarbatoreste in natura intalnirile cu familia si cu prietenii! Fie ca este vorba despre o adunare "ad-hoc", casual, fie ca este vorba despre o intalnire ceva mai formala, aceste sfaturi te vor ajuta ca "evenimentul" sa fie complet lipsit de stres.
Daca nu ai suficiente boluri de salata pentru toti invitatii, taie o painica rotunda pe jumatate, scobeste miezul si foloseste acest "recipient" pentru salate si sosuri. Jumatatile de pepene, scobite de continut, pot inlocui si ele, cu succes, bolurile de salata.
Condimentele pot fi servite in ardei grasi rosii, galbeni sau verzi, scobiti. Taie coditele si capatul ardeilor si indeparteaza semintele din interior. Apoi pur si simplu umple-i cu mustar, ketchup si alte condimente sau sosuri. Reprezinta o alegere extraordinara pentru un gratar! Asigura-te insa ca ai asezat ardeii cat mai bine in cosul pentru picnic, astfel incat coaja acestora sa nu se "sparga", permitand scurgerea continutului.
Atunci cand faceti o iesire la iarba verde, ofera-le invitatilor in special aperitive sau mancaruri care pot fi consumate dupa ce au fost luate cu... mana. Infige cateva scobitori sau aschii din lemn in bucatele de cascaval taiate cuburi sau in felii de mezeluri sau de carne - platoul cu aperitive este gata!
Atunci cand se aduna mai multi oameni la un loc, exista cele mai multe sanse ca paharele cu bauturi sa se amestece si nici unul dintre invitati sa nu mai stie care este paharul sau... Pentru a impiedica acest lucru, poti apela la varianta paharelor de unica folosinta. Cu ajutorul unui marker, fiecare persoana isi va "decora" paharul fie cu numele, fie cu un insemn propriu si usor de recunoscut. O alta varianta este sa oferi fiecarui invitat in parte un suport special pentru pahare, personalizat.
Umple cu gheata piscina din plastic a copiilor, portabila, sau o caldare din plastic sau din material metalic. Acestea pot fi foarte usor transportate in portbagaj.
Aranjeaza masa intr-o zona acoperita sau umbrita. Mancarurile sau casoletele care trebuie mentinute reci se lasa in lada frigorifica sau pot fi puse "la gheata" pana inainte de masa.
Asigura-te ca ai la indemana cat mai multe pungi si cati mai multi saci pentru gunoi - astfel, curatenia la "locul faptei" va putea fi facuta si/sau pastrata mult mai usor.
Daca nu ai foarte mult spatiu pentru servit masa, "imprumuta" sau organizeaza un spatiu propriu - o buturuga acoperita cu o fata de masa poate fi o optiune valida, la fel ca si portbagajul sau capota masinii etc. Uita-te in jur si sigur vei gasi o suprafata plata care sa te ajute in acest sens!
Cand se lasa seara, vei avea nevoie de lumina, asa ca nu strica sa ai la indemana lumanari, chibrituri si lanterne cu baterii functionale. Iti poti confectiona propriile abajururi din hartie taiata intr-o forma intamplatoare. Sub ele, poti amplasa lanterna, o mica veioza de campanie sau o lumina de veghe - atmosfera este deja creata!
In zilele cu vant, ofera-le invitatilor, in loc de servetele din hartie, mai degraba o rola de servete de bucatarie sau servete din bumbac - exista un risc mai mic pentru a fi purtate de vant...