Sos Chutney cu piersici si ardei grasi
Reţete · Sosuri / 28.08.2007

Chutney, derivat din cuvantul indian Chatni, este un condiment iute preparat din fructe, otet de mere, zahar si condimente. Poate fi moale sau consistent, dulce sau iute. Se serveste de obicei la mancarurile piperate. Deoarece in compozitia sa sunt elemente cu gust dulce (piersici, ardei gras, stafide, zahar brun si nucsoara), cu gust acru (otet de mere) si gust iute (ghimbir, piper), acest sos se foloseste pe scara larga.

Ingrediente si cantitati:

3 piersici mari, curatate de coaja si taiate cuburi;

1 ardei gras verde sau galben, taiat bucati;
1 ceapa rosie, taiata marunt;
1 lingura stafide uscate;
1 cana otet de mere;
2 linguri zahar brun;
1 lingurita ghimbir (dupa gust);
1 lingurita nucsoara;
sare de mare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se pun toate ingredientele intr-o tigaie mare. Se acopera si se lasa la foc mic timp de 45 de minute, amestecand deseori.

2. Se descopera tigaia, se da la foc potrivit si se lasa pana se ingroasa compozitia. Se serveste rece.

Se obtin 2 cani.
1 lingura contine: 10 calorii; 1 g proteine; 2,7 carbohidrati; 0 g grasimi; 0 mg colesterol; 2 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro