Sos de ardei rosii si telina
Reţete · Sosuri / 28.08.2007

Acest condiment este ideal pentru chifle si sandvisuri. Se mai poate servi cu fasole sau alte legume preparate in vase Jena. Vitaminele din telina, ardei gras si ceapa fac ca acest sos sa fie extrem de gustos si hranitor. Lingurita de zahar adaugata compozitiei ii ofera un gust putin dulceag, foarte potrivit pentru combinatiile gastronomice in care vei folosi aceasta reteta de sos.

Ingrediente si cantitati:

ulei pentru gatit;
2 teline taiate marunt;
1 ardei gras rosu, mare, taiat marunt;
1 ceapa rosie de marime potrivita, taiata marunt;

2 linguri otet de mere;
1 lingurita zahar;
sare de mare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se pune o pelicula subtire de ulei intr-un vas Jena. Se adauga telina, ardeiul si ceapa si se da la foc mic. Se lasa 2 pana la 4 minute, amestecand continuu sau pana cand se inmoaie legumele: nu trebuie ca legumele sa capete o tenta maronie.

2. Se adauga restul ingredientelor, se da focul la minimum si se mai lasa pe foc inca 5 minute, amestecand continuu pand cand compozitia scade si devine un amestec omogen.


3. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Ce nu se serveste se pune la frigider.

Se obtin 2 cani.
1 lingura contine: 6 calorii; 1 g proteine; 1,4 g carbohidrati; 1 g grasimi; 0 mg colesterol; 5 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro