Sos vinaigrette fara grasimi
Reţete · Sosuri / 28.08.2007

Vinaigrette-ul este omniprezent la prepararea salatelor. De obicei, vinaigrette-ul este facut din ulei, otet de mere (3 parti ulei la 1 parte otet de mere), sare de mare si piper. Insa, deoarece uleiul (de masline sau alune) contine 14 g de grasimi/lingura, sosul este greu. Reteta de mai jos elimina uleiul.

Ingrediente si cantitati:

1/2 cana otet de mere;
1/2 cana apa;
sucul de la 1 lamaie mare;
2 catei mici de usturoi, pisati marunt;
2 lingurite patrunjel tocat (proaspat) sau 1 lingurita, daca este uscat;

1/2 lingurita tarhon uscat;
1 lingurita mustar boabe;
sare de mare si piper, pentru gust.

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele intr-un borcan cu capac. Se scutura bine pana se obtine un amestec omogen. Se pune la rece. Inainte de folosire se agita din nou.

Se obtin: 1 1/4 cesti.
1 lingura contine: 2 calorii; 1 g proteine; 0,4 g carbohidrati; 0 g grasimi; 0 mg colesterol; 2 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro