Ciorba de pui a la grec
Reţete · Supe si ciorbe / 28.08.2007

Astazi iti recomandam (inca) o specialitate care iti lasa gura apa... Ciorba de pui a la grec nu iti va lua, ca timp de preparare, mai mult de 35 de minute, plus timpul de fierbere, insa iti garantez ca o vei manca in mult mai putin timp de atat!... Se fierbe cu foarte multe legume (morcovi, telina, patrunjel, telina), adica toate vitaminele de care ai nevoie. Smantana si zeama de lamaie ii confera un plus de prospetime si un gust acrisor. Pofta buna!

Ingrediente si cantitati:

1 pui (cca 1 kg);
1 ceapa;

2 morcovi;
1 radacina de patrunjel;
1 telina;
2 oua;
150 ml lapte gras;
1 lamaie mare;
4 linguri orez fiert;
100 g smantana;
2 l apa;
1 lingura leustean verde tocat;
1 lingura patrunjel verde tocat;
sare;
piper boabe.

Mod de preparare:

1. Carnea de pui se spala si se transeaza in bucati mici, apoi se pune la fiert in apa rece, cu sare; supa se spumeaza de 3-4 ori (timpul de fierbere este de 15-17 minute).

2. Ceapa, morcovii, patrunjelul si telina se curata, se spala, se taie in doua, pe lungime, si se pun in vasul in care fierbe puiul, impreuna cu piperul boabe. Se fierbe totul 30 de minute, la foc mediu.


3. Odata zarzavatul si carnea fierte, se strecoara lichidul. In alt vas, se bat ouale cu laptele si se toarna supa fierbinte.

4. Se adauga si orezul fiert, zeama de la o lamaie si bucatile de carne si se mai da totul in clocot 4-5 minute.

5. Ciorba se pune in farfurii, se adauga smantana si se presara cu leustean si patrunjel, tocate.

Sugestie:

In fiecare farfurie, se poate pune si cate o bucata din legumele fierte (morcov, telina, patrunjel). Daca legumele nu se consuma o data cu ciorba, se pot folosi pentru prepararea unei salate din legume, cum ar fi salata a la russe.


Timp de preparare:

35 de minute, plus timpul de fierbere.

Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro