Ciorba de varza, fasole si marar
Varza are continut scazut de calorii, dar este bogata in vitamina C si, ca si rudele sale din familia conciferelor, este anticancerigena. Ca atare, aceasta reteta de ciorba nu doar ca iti va asigura necesarul de vitamine, dar va fi si extrem de sanatoasa. Timpul de preparare nu este foarte mare, iar ciorba de varza, fasole si marar constituie un fel de mancare ideal pentru pranz.
Ingrediente:
2 cani varza rosie, taiata;
2 cartofi potriviti, curatati de coaja si taiati felii;
4 cani ciorba de legume sau supa din conserva;
1 ceapa potrivita, taiata;
1 cana marar tocat;
1 rosie mare, taiata bucati;
1 cana fasole alba, gatita sau din conserva;
1 lingura patrunjel proaspat, tocat;
sare de mare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
l. Se pun intr-o oala cu apa varza, cartofii, ciorba, ceapa, mararul si rosiile. Se acopera si se pun pe foc. Se tin pe foc mic 20 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii devin moi.
2. Se adauga fasolea. Se adauga sare de mare si piper, dupa gust, si se mai lasa pe foc. Se serveste garnisita cu patrunjel proaspat.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 158 calorii; 7 g proteine; 31,7 g carhohidrati; 0,7 g grasimi; 0 mg colesterol; 80 mg sodiu (fara cel din sare).