Supa-crema de fasole si praz
Buna la gust si nutritiva, aceasta supa este deosebita. Amestecand cu mixerul fasolea alba, prazul, ceapa si telina vei obtine un piure, la care, adaugand lapte, va rezulta o supa-crema delicioasa. Se serveste cu crutoane sau paine si salate din verdeturi. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
1/2 linguri ulei de masline;
2 bucati praz, curatat si taiat marunt (se iau si partile albe);
1 ceapa, taiata marunt;
1 telina, taiata bucati;
4 cani ciorba de legume sau supa din concentrate;
1 1/2 cani fasole alba fiarta sau din conserva;
4 lingurite ceapa verde, tocata;
sare de mare si piper, pentru gust;
1 cana lapte de soia sau lapte.
Mod de preparare:
1. Se pune uleiul intr-un vas si se incalzeste. Se adauga prazul, ceapa si telina. Se lasa la foc potrivit 5 minute, dupa care se reduce focul si se mai lasa 5 minute.
2. Se adauga ciorba, fasolea, sarea de mare si piperul, se acopera si se mai lasa 15 minute; dupa care se ia de pe foc si se raceste.
3. Se pune compozitia in alt vas si se bate cu mixerul pana cand fasolea este ca un piure, dupa care se pune inapoi.
4. Se adauga laptele si se amesteca pe foc potrivit in jur de 5 minute sau pana cand se obtine un amestec omogen.
5. Se toarna in boluri incalzite, se presara ceapa verde taiata si se serveste.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 200 calorii; 10 g proteine; 29,7 g carbohidrati; 4,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 100 mg sodiu (fara cel din sare).