Supa-crema de legume
Reţete · Supe si ciorbe / 05.01.2009

Ideala in anotimpul rece, supa-crema este gustoasa, satioasa si se digera usor.

Ideala in anotimpul rece, supa-crema este gustoasa, satioasa si se digera usor.

Ingrediente si cantitati:

3 linguri cu unt
3 linguri cu faina
4 1/2 cesti cu supa de pui
2 cesti cu buchetele de broccoli, taiate fin
3/4 ceasca cu morcovi, taiati rondele
1/2 ceasca cu telina, taiata fin
1 ceapa mica, taiata marunt
1 catel de usturoi, maruntit
1/4 lingurita cu busuioc
1/2 lingurita cu sare
1/8 lingurita cu piper
1 ceasca cu smantana
1 galbenus de ou
1 1/2 ceasca cu parmezan maruntit

Mod de preparare:


1. Topeste untul intr-un vas mare. Adauga faina si caleste-o cateva minute, amestecand continuu.

2. Ia vasul de pe foc si adauga supa de pui, treptat. Adu vasul din nou pe foc, amestecand, si incorporeaza broccoli, morcovii, telina, ceapa, usturoiul, busuiocul, sarea si piperul, care fusesera amestecate intr-un alt vas, in prealabil.
3. Acopera vasul cu supa si lasa-l pe foc sa fiarba 8 minute. Adauga apoi smantana si oul batut. Daca mai este nevoie, poti sa ma adaugi cateva linguri cu supa. Lasa vasul in continuare pe foc, amestecand pana se ingroasa. Cand supa este gata, presara deasupra parmezan maruntit.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro