Supa-crema de pui
Vrei nu vrei, o supa sau o ciorba tot trebuie sa gatesti pentru membrii familiei tale. Te gandesti sa mai experimentezi putin si sa incerci si alte retete. Iata o reteta ideala pentru un pranz delicios. Crema de pui se poate "drege" si cu smantana batuta cu 2 oua si 1 lingurita de faina. In acest caz, se obtine o supa-crema mai densa. Iti uram pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 10 portii:
500 g carne de pui;
1 ceapa;
1 radacina de patrunjel;
2 morcovi;
1 pastarnac;
2 cartofi potriviti;
100 ml lapte;
1 lingura faina;
3 l apa;
crutoane de paine;
patrunjel verde;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Carnea de pui se spala si se pune la fiert in 3 litri de apa rece, cu un praf de sare. Se spumeaza de mai multe ori.
2. Cand supa nu mai face spuma, se adauga legumele (ceapa, patrunjelul, morcovii si cartofii), curatate, spalate si taiate in doua.
3. Dupa 40 de minute, cand carnea si legumele sunt bine fierte, se ia vasul de pe foc si se strecoara totul.
4. Carnea de pui si legumele se mixeaza in robot pana devin pasta, apoi se adauga in vasul cu supa limpede.
5. Faina se amesteca, separat, cu laptele, cu sarea si piperul, si totul se pune in vasul cu supa-crema. Se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.
6. Supa se serveste in farfurii, cu patrunjel verde, tocat fin, si cu crutoane de paine.
Timp de preparare: 30 de minute, plus timpul de fierbere.