Supa de anghinare
Anghinarea are un continut scazut in calorii, dar are potasiu, vitamina A, calciu, fier si proteine. Anghinarea se poate gasi tot timpul anului si poate fi tinuta cateva zile la frigider. Miezul ei poate fi proaspat sau congelat. Capatul, respectiv bulbii sunt conservati. Aceasta supa are aroma delicata a anghinarei, gatita intai inabusit cu ceapa si usturoi, apoi in ciorba si lapte, si culoarea verde pal a catifelei. Iti va placea atat la aspect, cat si la gust.
Ingrediente si cantitati:
1 lingura ulei de masline;
2 cani miez de anghinarea, gatit sau decongelat;
2 cepe mari, tocate;
1 catel de usturoi, tocat;
3 cani ciorba de legume sau apa;
1 frunza de dafin;
1 1/2 cani lapte;
1 lingurita suc de lamaie;
sare de mare si piper, pentru gust.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste uleiul intr-o oala. Se adauga anghinarea si ceapa si se gatesc la foc mic, amestecand frecvent, pana cand legumele sunt moi. Se pune usturoiul si se mai lasa 1 minut.
2. Se adauga ciorba sau apa si frunza de dafin si se lasa sa fiarba, dupa care se reduce focul si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana cand anghinarea este foarte moale. Se ia de pe foc si se scoate frunza de dafin.
3. Se amesteca cu mixerul jumatate din supa pana se obtine un piure, care se pune inapoi in oala. Se da la foc mic, se amesteca, se adauga laptele, sucul de lamaie, sarea de mare si piperul. Se mai lasa pe foc, dar nu se mai lasa sa fiarba. Se serveste calda sau rece.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 180 calorii; 10,5 proteine; 26,4 g carbohidrati; 4 g grasimi; 3,7 mg colesterol; 240 mg sodiu (fara cel din sare).