Supa de legume
Reţete · Supe si ciorbe / 28.08.2007

Frunzele impreuna cu condimentele, otetul si, bineinteles, sarea de mare si piperul sunt ingredientele care dau savoarea mancarurilor. Aceasta supa are un gust deosebit datorita patrunjelului proaspat, cimbrului, rozmarinului, maghiranului si tarhonului. Servita impreuna cu cateva felii de branza, este un pranz excelent. Spor la treaba si pofta buna iti dorim!

Ingrediente si cantitati:

2 lingurite ulei de masline;
1 ceapa potrivita, tocata;
1 catel de usturoi, tocat;
2 morcovi potriviti, taiati felii;

1 telina tocata sau taiata felii;
6 cani ciorba de legume, supa concentrata sau apa;
1 rosie mare, curatata de coaja si taiata cuburi;
1/2 lingurita cimbru;
1/4 lingurit rozmarin;
1/8 lingurita maghiran;
tarhon cat pe un varf de cutit;
sare de mare si piper, pentru gust.

Mod de preparare:

1. Se incalzeste uleiul intr-un vas si se caleste ceapa si usturoiul la foc potrivit. Se adauga morcovii si telina si se lasa pana cand ceapa se rumeneste.

2. Se adauga ciorba si celelalte ingrediente, fara sarea de mare si piperul, si se lasa sa fiarba. Se acopera si se mai lasa 20 de minute pana cand legumele sunt moi.


3. Se zdrobesc legumele usor (nu se fac piure), se adauga sare de mare si piper, dupa gust.

Se obtin 4 cani.
1 portie contine: l20 calorii; 2,4 g proteine; 21,5 g carbohidrati; 3,2 g grasimi; 0 mg colesterol; 125 mg sodiu (fara cel din sare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro