Supa de morcovi traditionala
Aceasta supa se face de obicei din cartofi, praz si smantana. Se poate servi calda sau rece si, in mod traditional, se serveste garnisita cu partea verde a usturoiului tocata marunt. In aceasta reteta, morcovii, prazul si cartofii sunt combinati cu lapte. Se serveste cu batoane de paine presarate cu susan sau cu paine prajita. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
2 lingurite ulei vegetal;
2 bucati praz mari, doar bulbul, uscate si taiate bucati;
1 catel de usturoi taiat;
3 cani ciorba de legume sau supa de conserva sau apa;
2 cartofi curatati de coaja si taiati cuburi;
2 morcovi taiati felii de 3 cm;
1 cana de lapte;
sare de mare si piper, dupa gust;
2 linguri frunze de ceapa verde si marar.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste uleiul in oala pentru supa. Se adauga prazul si usturoiul si se pun la foc potrivit timp de 8 minute, amestecand continuu, pana cand se calesc.
2. Se adauga ciorba de legume, cartofii si morcovii. Se acopera oala, se da focul la minimum si se lasa timp de 30 de minute sau pana cand cartofii si morcovii sunt moi. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
3. Se ia compozitia si se amesteca cu mixerul pana devine pufoasa, apoi se pune din nou in oala.
4. Se adauga laptele si se pune sare de mare si piper, dupa gust. Se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu timp de 5 minute. Daca supa e prea groasa, se mai adauga putina apa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se pune la rece.
5. Cand se serveste, se amesteca si se pune in boluri racite, in prealabil. Deasupra se presara frunze de ceapa verde si marar.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 205 calorii; 7,5 proteine; 33,7 carbohidrati; 3,1 g grasimi; 2,5 g colesterol; 155 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).