Supa de pui
Reţete · Supe si ciorbe / 20.11.2008

Nu va ganditi la supa clasica de pui, ci la una foarte groasa, foarte consistenta, care nu mai are nevoie de nimic alaturi.

Nu va ganditi la supa clasica de pui, ci la una foarte groasa, foarte consistenta, care nu mai are nevoie de nimic alaturi.
 
Ingrediente si cantitati:

2 pulpe de pui, taiate in doua, sau patru pulpe superioare, fara piele
4 morcovi
2 cepe
2 cartofi
1 pastarnac
telina
cotoare verzi de telina
radacina de patrunjel
cateva buchetele de conopida (merge foarte bine si broccoli)
1 dovlecel
1 ardei verde si unul rosu
1 legatura de patrunjel verde
1 lingura de smantana
1 ou
o mana de taitei de casa sau alte paste

Mod de preparare:

1. Pune carnea la fiert, cu ceapa intreaga, si lasa sa traga un clocot, ca sa aduni spuma.

2. Taie morcovul felii, cartoful in bucatele mici, conopida desfa-o in buchetele mici, taie bucatele telina (si cotoarele verzi si radacina) si pastarnacul, tot bucatele mici ardeiul si cubulete dovlecelul.

3. Adauga legumele in urmatoarea ordine: morcovul, cartofii, telina (radacina), pastarnacul si radacina de patrunjel si lasa se fiarba cu capac circa 15 minute.

4. Adauga apoi conopida, ardeiul si dovecelul. Mai lasa sa fierba inca 10 minute, la foc mic cu capac. Adauga pastele, fierte in prealabil, si mai lasa supa pe foc inca 5 minute. Lasa sa se raceasca cinci minute si drege supa cu un ou batut cu o lingura de smantana si adauga apoi verdeata. Dupa un castron de supa de pui, nu-ti mai trebuie nimic altceva!

Sfat Eva.ro: Secretul acestei supe este ca toate legumele sa fie taiate foarte marut si fierte atat cat trebuie, deci atentie la ordinea in care le pui in oala!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro