Budinca de peste cu branza
Mancaruri / 21.03.2013

Ingrediente

De ce ai nevoie: 600g fileuri de cod/peste alb, 2 llinguri condimente peste Kotanyi Nouvelle cuisine, 300g branza feta/telemea, 6 cartofi fierti, ½ ardei gras rosu, ½ ardei gras galben, 1 praz, sare, piper, 3 linguri de ulei, 200ml smantana, 3 oua.

Mod de preparare

Am cumparat 4 fileuri congelate, sub forma de patrate de la Kaufland, le-am lasat la dezghetat, le-am uscat in prosoape de hartie si le-am condimentat cu condimente pentru peste Kotanyi Nouvelle cuisine Se lasa la rece 30 minute, dupa care se prajesc usor in ulei incins. Se spala si se taie prazul rondele, se prajesc un minut in uleiul in care s-a prajit pestele, dupa care se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt. Cartofii fierti, ardeii si branza-eu am folosit Miez de lapte de la Delaco, dar se poate folosi si feta sau telemea- - se taie felii. Se asaza peste prazul din vas, alternative, bucati de peste si felii de cartofi, branza, praz verde si ardei. Se stropeste totul cu o lingura de ulei si se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute. Se amesteca smantana cu ouale, se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust, si se toarna peste legume si peste. Se mai coace pentru urmatoarele 10-15 minute, pana cand totul prinde o frumoasa culoare aurie. Si nu uitati sa folositi si voi condimente de calitate, Kotanyi Nouvelle Cousine, condimente pentru peste ;-)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro