Bunatati cu ciuperci
Mancaruri / 18.05.2009

Mod de preparare

Nu cred ca exista persoane carora sa nu le placa ciupercile. Eu una le iubesc. Sunt foarte sanatoase, bogate in proteine, lipide si foarte putine glucide, bogate in vitamine din gama B, dar si vitaminele C, D si PP, pline de minerale precum fosfor, siliciu si potasiu, minerale indispensabile bunei functionari a organismului. Ciupercile mai au o calitate: continutul de albunina din proteinele lor este foarte bine asimilat de organism si este de foarte buna calitate. In plus, sunt usor de gatit si se preteaza pentru tot felul de preparate.

Va propun cateva retete, mai speciale, care toate folosesc ca ingredient ciupercile. Ar mai trebui spus ca dincolo de un gust relativ comun, ciupercile salbatice sunt mult mai gustoase decat cele din crescatorie. Acestea din urma sunt insa cele mai des folosite din cateva motive: sunt sigure (nu exista riscul intoxicarii), sunt relativ ieftine, si au aceleasi calitati nutritive ca si cele salbatice.

Retetele de mai jos sunt toate, o masa in sine, hranitoare, gustoasa si cu un continut redus de grasimi. Cantitatile sunt pentru sase portii.

Ciorba de ciuperci cu perisoare de carne


Mancarica de vita cu ciuperci si morcovi

  Ciuperci cu legume si cascaval la cuptor


 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro