Cartofi cu macaroane la cuptor
Ingrediente
400 g cartofi,
200 g macaroane,
2 linguri brânză rasă,
2 linguri unt,
500 ml sos de roşii,
sare, piper.
Mod de preparare
Se unge cu unt o tavă pentru cuptor. Se aşază un rând de cartofi fierţi, tăiaţi felii subţiri, se presară brânza rasă. Deasupra se aşază un rând de macaroane fierte în apă cu sare, scurse şi amestecate cu o lingură de unt şi brânză, apoi un rând de carfofi şi brânză. Se toarnă sosul de roşii potrivit cu sare şi piper. Se dau la cuptor.
tatiana are dreptate ce sariti asa nu iti place nu faci si gata. dc nu faceti voi o reteta? pt k nu stiti..
ce va mai place sa judecati...s-a propus reteta vrei o faci, vrei nu ... tine-ti parerile la tine in bukatarie,fiekare cu gustul lui...
Eu ma tot uitam la poza si vedeam ceva verde.Initial am crezut ca e mazare apoi am marit poza si pare a fi ceapa verde. Oricum merg amandoua ;)) Nu e rea reteta .O poti face cu ce gasesti prin frigider , daca ai mazare pui daca nu ceapa verde.Poti si sunca sau kaiser.Eu o sa pun smantana cu branza intre straturile de cartofi si deasupra si o sa elimin sosul de rosii ca nu-mi place .
Arata foarte bine insa as avea o intrebare..se vad la suprafata ceva bucati de sunca sau kaiser sau mi se pare mie? Ma gandesc ca ar trebui pus un pic de sunca ..sau bucati de piept de pui macar..
Are dreptate Ioana,2 linguri de branza la 400 g de cartofi si 200g de macaroane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Este ca si cand ai face cartofii +macaroanele doar cu bulion.Ganditiva la incepatori in ale bucatariei cand dati retete pe net,sau poate sunt doar pt.cei priceputi???!!!!!!!!!!!!!!
ioana ... branza daca vrei poti sa pui si mai multa ca nu se intampla nimic... din contra e mai buna, si daca vrei poti sa mai aducugi si bacon;) am incercat-o eu cu bacon ... un deliciu
Aici este spus ca 2 linguri de brinza pt 400g de cartofi////ioana la tine depinde cantitatea de cartofi...deja brinza poti sa o pui dupa gust.
pot sa intreb de unde mai este branza pentru cel de al doilea strat de cartofi? sau cit de mari sint cele doua linguri? cine ne invata sa facem asa o mancare cred ca nu a stat in bucatarie in viata ei . penibila, penibila ,.....