Ciorbă de văcuţă
Ingrediente
carne de vită tăiată cubuleţe
ceapă tocată mărunt
morcovi tăiaţi cubuleţe
ţelină tăiată cubuleţe
ardei roşu tocat
cartofi tăiaţi cuburi mai mari
suc de roşii
puţin ulei de măsline
sare de mare
piper negru
leuştean proaspăt tocat
Mod de preparare
Se pune carnea într-o oală cu apă rece şi se lasă la fiert o jumătate de oră până când începe să facă spumă. Spuma se adună de câte ori se formează cu ajutorul unei linguri.
După ce nu se mai fomează spuma deasupra se adaugă pe rând ceapa, morcovul şi ţelina, lăsându-se legumele la fiert.
Apoi se adaugă ardeiul şi cartofii, urmând ca apoi să pui bulionul, sarea, piperul negru şi puţin ulei de măsline.
După ce mai dă un clocot, se stinge focul şi se presară leuşteanul proaspăt tocat.