Ingrediente
Pentru compoziţie:
- 1 conopidă medie
- 3 ouă
- 150 g făină
- sare
- piper
Pentru sos:
- 1 căpăţână mică de usturoi
- 1 lg ulei măsline
- 2 lg apă
- 100 g smântână
Mod de preparare
Începem prin a desface conopida în bucheţele mici, după care o fierbem la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Batem ouăle bine, adăugăm 50 g făină în ploaie, sare şi piper şi amestecăm până devine o compoziţie omogenă. Luăm pe rând bucheţelele de conopidă stoarse bine de apă, le dăm prin făina rămasă, apoi prin compoziţia realizată, după care le punem în tigaie şi le prăjim în puţin ulei.
Sosul este unul simplu şi îi va da savoare felului de mâncare gătit în paralel. Curăţăm usturoiul şi îl pisăm, adăugăm uleiul şi frecăm bine până obţinem o pastă cremoasă. Adăugăm apa şi amestecăm uşor, iar la final adăugăm smântâna şi puţină sare. Puteţi folosi si iaurt dacă vreţi să fie mai light.
Se servesc împreună şi este un deliciu. Poftă bună!