Ingrediente
1 kg de urzici
2 legături de usturoi verde
3 linguriţe de făină
200 g smântână
100 g unt
sare
Mod de preparare
Curăţă urzicile şi dă la o parte codiţele, apoi spală-le în mai multe ape, până când ultima apă este limpede. Lasă-le apoi în apă fiartă cu sare timp de 40 de minute, astfel încât să se înmoaie complet. Le iei cu spumiera şi le pui pe o sită, iar zeama o păstrezi pentru prepararea supei.
Curăţă şi spală usturoiul, taie-l mărunt şi amestecă-l cu urzicile fierte. Pune untul să se topească într-o crăticioară, presară făina şi amestecă totul cu zeama de urzici.
Pasează apoi urzicile cu blenderul, amestecă-le cu ciulamaua din unt şi făină şi lasă conţinutul să dea în clocot.
Crema de urzici se ornează cu puţină smântână deasupra şi se poate servi ca atare sau cu mămăligă caldă şi ouă ochiuri.